Omschrijving

Uno is een stafford reutje van 9 jaar (°07/07/2011), hij werd bij ons afgestaan omdat zijn baasje wegens omstandigheden geen tijd meer had voor hem. Hierdoor zat hij de laatste tijd enorm veel alleen en werd er beslist dat Uno een betere thuis verdiende om zijn laatste jaren in te gaan.

Uno is in het begin soms wat terughoudend naar vreemde toe, maar eens hij ziet dat het OK is verdwijnt dat als sneeuw voor de zon. Hij houdt enorm van aandacht en leeft voor de aaikes! Wandelen met Uno gaat erg goed, hij trekt amper en reageert eigenlijk niet op andere honden, fietsers,... In het verleden durfde hij blijkbaar al eens uithalen naar auto's, maar hier hebben wij nog niets van gemerkt. Helaas is hij niet sociaal naar andere honden en wordt hij dus enkel als enige hond geplaatst (ook katten zijn een no-go!). 

Hij probeert soms ook wel zijn zin te doen/krijgen en heeft dus wel nood aan een goede vertrouwensband en een consequente begeleiding. Zo heeft hij het bij bepaalde handelingen (bijvoorbeeld bij de dierenarts) soms nog moeilijk en durft dan al eens uithalen, om deze reden wordt hij ook niet bij kinderen geplaatst. Het zal enorm belangrijk zijn om eerst zijn vertrouwen te winnen en dan kan je ongetwijfeld opbouwen naar een geweldige band! Uno was dus gewend om alleen te blijven en is ook zindelijk!

Dit opa'tje is echt een geweldig lieve hond die ondanks zijn oudere leeftijd echt een goede thuis verdient! We zoeken voor hem een rustige thuis, met baasjes die hem tijd geven om te settelen en verder niet te veel van hem verwachten. Baasjes die hem voldoende aandacht kunnen geven en weten wat ze van een oudere hond kunnen verwachten. Gezien Uno's leeftijd is een appartement op verdiep (zonder lift) geen optie, het meerdere keren per dag op- en af de trap gaan is helaas te belastend voor zijn gewrichten. We merken dat hij er wel wat last van heeft, maar we hebben foto's genomen en er was niets afwijkend te zien, dus zal vooral de leeftijd zijn (wat arthrose).

Bij interesse gelieve de adoptie aanvraag in te vullen via: www.scsp.be/adoptie-aanvraag

Foto's

Help Uno een nieuwe thuis te zoeken!

Wil je peter / Meter worden?

Wil je Uno éénmalig steunen?

Kies een bedrag om over te schrijven op BE64 0017 8832 6352
Met de mededeling: JOUWNAAM - Uno

Adoptie aanvragen

Wil je deze hond adopteren?
Dan kan je via onderstaande link uw adoptie aanvraag indienen.
Bekijk ook de Adoptievoorwaarden