Omschrijving

Darco is een enthousiaste stafford mix van °01/07/2018 met een kleine handleiding. Helaas heeft hij geen goede opvoeding gehad, waardoor hij nog veel moet leren. Hij kwam bij ons terecht omdat hij verwaarloosd werd. Darco is eigenlijk vrij onzeker van nieuwe mensen/situaties en heeft geleerd dat de je ‘enge situaties’ kan oplossen door uit te vallen. Niet zo’n goed idee dus, maar hier zijn we goed op aan het trainen en met stapjes gaat hij vooruit! Darco is echt wel een ontzettend lieve hond en houdt enorm veel van knuffelen. Hij is geen grote hond, maar heeft wel energie voor 10 en weet hier niet altijd goed mee om te gaan. Met kinderen heeft hij geen goede ervaring gehad en we zien dat hij deze absoluut niet fijn vindt, dus hier wordt hij niet mee geplaatst.

Wandelen met Darco is nog wel een werkpunt, omdat hij geleerd heeft om enge dingen weg te jagen wordt hij voorlopig met een muilkorf gewandeld. Hij durft tijdens het wandelen nog uithalen naar fietsers, passanten en andere honden. Hier wordt enorm op getraind en dit gaat al wat beter, maar daar is nog werk aan. Aan de lijn is Darco enorm reactief tov andere honden, maar we zien dat dit met de juiste begeleiding los met een andere hond wel lukt.

We zoeken voor Darco een baasje die gekend is met deze problemen en die met een consequente, doch zachte hand met hem aan de slag wil. Een baasje die hem de nodige mentale en fysieke uitdagingen kan geven, maar ook de liefde en rust laat ervaren die hij zo graag wil en nodig heeft!


http://www.scsp.be/werking/adoptie/adoptie-aanvraag/

Met veel groetjes Darco

Foto's

Help Darco een nieuwe thuis te zoeken!

Wil je peter / Meter worden?

Wil je Darco éénmalig steunen?

Kies een bedrag om over te schrijven op BE64 0017 8832 6352
Met de mededeling: JOUWNAAM - Darco

Adoptie aanvragen

Wil je deze hond adopteren?
Dan kan je via onderstaande link uw adoptie aanvraag indienen.
Bekijk ook de Adoptievoorwaarden