Omschrijving

Dit is Kaboem, een lieve, energieke pitbull reu van net 1 jaar oud. Hij werd in beslaggenomen met een 10-tal anderen pitbulls omwille van slechte huisvesting en verkeerd leefmilieu. SCSP kon 5 van hen ophalen, gelukkig zijn ze gespaard gebleven van verkeerde bedoelingen, ze werden vooral getraind voor de sport. Echter was dit ook maar zeer beperkt en kwamen dus zelden uit hun kennel.

Kaboem is een heel lieve hond, maar een echte energiebom! Het is dus belangrijk dat er voldoende tijd voor vrijgemaakt wordt om hem fysiek en mentaal uit te dagen. Het leven in huis heeft hij nog niet gekend, maar als hij mee op bureau zit is hij wel zindelijk, we denken dat hij dit dus wel snel gewend zal zijn!

Hij kent ondertussen ook een bench en vindt hierin rust. Verder begint hij zijn basiscommando's, zoals zit en kijk, goed te kennen. Hij is enorm lief en enthousiast naar mensen toe. Met een balletje spelen vindt hij echt geweldig, maar ook de loopband weet hem zeker te bekoren en is ideaal om overtollige energie kwijt te geraken. Op wandeling is er nog wel wat werk, wandelen zonder trekken is nog een uitdaging.

Gezien deze honden weinig gewend zijn plaatsen we hen niet bij kleine kindjes. Ook bij honden en katten kunnen ze niet geplaatst geworden.
Het is erg belangrijk om hun rasieigenschappen te (er)kennen. Indien er niet voldaan wordt aan deze noden kan probleemgedrag ontstaan, gezien ze erg atletisch zijn is een hoge/stevige omheining een must.
Voldoende tijd en ruimte in combinatie met kennis is belangrijk om deze honden te begeleiden en dan krijg je een geweldige beste vriend in de plaats. Onze honden vertrekken steriel naar hun nieuwe thuis.

Ben jij op zoek naar een leuk (sport)maatje?
Kaboem staat alvast te popelen om samen op stap te gaan, gelieve de adoptie aanvraag in te vullen via: www.scsp.be/adoptie-aanvraag

Foto's

Help Kaboem een nieuwe thuis te zoeken!

Wil je peter / Meter worden?

Wil je Kaboem éénmalig steunen?

Kies een bedrag om over te schrijven op BE64 0017 8832 6352
Met de mededeling: JOUWNAAM - Kaboem

Adoptie aanvragen

Wil je deze hond adopteren?
Dan kan je via onderstaande link uw adoptie aanvraag indienen.
Bekijk ook de Adoptievoorwaarden