Omschrijving

Kamiel is een unieke verschijning, vermoedelijk een kruising van een border collie met een stafford van 7 jaar. Hij werd bij ons afgestaan na een leven van baas naar baas te gaan. Voor zover we weten heeft hij al zeker 4 eigenaars gehad waar hij helaas nooit goed begrepen werd of juist behandeld is geweest. Toen hij bij ons aankwam had hij een muilkorf aan en hadden de mensen wat schrik van hem, het woord 'euthanasie' was reeds gevallen.. Al snel merkten we op dat Kamiel zo goed als doof is. Hij kan bepaalde klanken wel horen en durft zeker al wel eens selectief doof te zijn, maar verder hoort hij weinig en verblijft soms in zijn eigen wereldje.

Helaas hebben we weinig concrete info over zijn verleden, er zou weet zijn van enkele bijtincidenten, maar rekening houdend met het feit dat zijn vorige baasjes niet wisten dat hij doof was, kan het daar natuurlijk mee te maken hebben. Kamiel is dus zeker een hondje met een handleiding en wordt daarom niet met kinderen geplaatst en enkel als enige hond in huis.

Wandelen vindt Kamiel fantastisch en loopt hierbij netjes aan de lijn, hij snuffelt de hele weg. Kamiel is zindelijk en kon +/- een halve dag los alleen blijven. In het begin is hij wat terughoudend, maar eens hij je kent begint hij zich wat meer open te stellen. Kamiel heeft nood aan een rustige thuis, waar hij geaccepteerd wordt voor wie hij is en waar er rekening wordt gehouden met zijn noden. Een baas die ervaring heeft met dove (of moeilijke) honden is zeker aan te raden.

Bij interesse gelieve de adoptie aanvraag in te vullen via: www.scsp.be/adoptie-aanvraag

Foto's

Help Kamiel - Gereserveerd een nieuwe thuis te zoeken!

Wil je peter / Meter worden?

Wil je Kamiel - Gereserveerd éénmalig steunen?

Kies een bedrag om over te schrijven op BE64 0017 8832 6352
Met de mededeling: JOUWNAAM - Kamiel - Gereserveerd

Adoptie aanvragen

Wil je deze hond adopteren?
Dan kan je via onderstaande link uw adoptie aanvraag indienen.
Bekijk ook de Adoptievoorwaarden