Omschrijving

Sima is een jonge bruine Dobermann van 9 maanden oud, die werd afgestaan omdat hij teveel blafte (verveling!).. 

Helaas werd er niet veel met hem gedaan en kreeg hij niet veel opvoeding van zijn vorige baasje..  Desondanks is hij wel heel lief naar alle mensen, ook met kinderen (+12j) kan hij goed overweg. Sima is door zijn gebrek aan opvoeding wat onstuimig en durft opspringen en met zijn poten slaan, maar we zien dat hij ook heel goed op alle training reageert. Hij is een snelle leerling, eager to please. Net zoals naar mensen, is hij ook naar honden sociaal. Al is hij dit duidelijk niet echt gewend en moet dit nog wel begeleid worden, want hij kan wel wat boertig zijn. Er schuilt in Sima zeker ook een licht onzeker kantje, maar met een beetje liefde en sturing is dat snel verdwenen.

Wandelen is nog met wat getrek, maar als er meteen mee aan de slag gaat is ook dat een kleine uitdaging. Sima is dus ideaal als je op zoek bent naar een jonge hond om nog wat mee te trainen. Hij was het gewend om in huis te leven en was ook zindelijk.

De grootste uitdaging bij Sima was zijn huid. Na enkele dagen in het asiel begin Sima namelijk erge uitslag te krijgen met pijnlijke korstjes over zijn hele lijf. We gingen met hem naar de dermatoloog en die bevestigde dat hij (juveniele) demodex had, welke door de stress van zijn verhuis snel is uitgebroken. Gelukkig is dit makkelijk te behandelen en ziet hij er ondertussen al veel beter uit. Dit zal nog even opgevolgd worden, maar hij zal hier snel helemaal vanaf zijn!

Bij interesse gelieve de adoptie vragenlijst in te vullen via: www.dierenbeschermingmechelen.be/info-adoptie

 

Kan je momenteel geen nieuwe viervoeter adopteren? Dan is een virtuele adoptie of gift misschien een optie? Alle info en mogelijkheden vind je op onze website.

Foto's

Help Sima een nieuwe thuis te zoeken!

Wil je peter / Meter worden?

Wil je Sima éénmalig steunen?

Kies een bedrag om over te schrijven op BE64 0017 8832 6352
Met de mededeling: JOUWNAAM - Sima

Adoptie aanvragen

Wil je deze hond adopteren?
Dan kan je via onderstaande link uw adoptie aanvraag indienen.
Bekijk ook de Adoptievoorwaarden