Herplaatsing via SCSP

De laatste jaren groeit de nood aan goede opvang en plaatsing van honden. De plekjes in asielen en opvangen zijn beperkt en het blijft vaak een stressvolle ervaring voor een dier om in een hok te verblijven. Hierbij komt nog eens dat de vraag naar afstand blijft stijgen en er nergens meer plek vrij is. Daarom heeft SCSP beslist om opnieuw honden van thuis uit te plaatsen om aan deze stijgende vraag tegemoet te komen. Dit deden we in het verleden al eerder, maar door de enorme drukte konden we hier niet meer aan voldoen. Ons team groeit elk jaar waardoor we nu weer klaar zijn om met een professioneel en ervaren team ook het van thuis uit plaatsen weer te starten!

 

Voordelen van een herplaatsing via SCSP:

- Alle honden worden door onze erkende gedragstherapeuten beoordeeld, zodat we het karakter en gedrag goed kunnen inschatten en zo voor hond en adoptant de beste match kunnen maken.

- Doordat de hond in zijn/haar eigen omgeving en routine blijft, ontstaat er geen (nieuwe) probleemgedrag.

-  Uw hond kan gewoon in zijn/haar warme mand/zetel wachten op een nieuwe thuis. Dit zorgt voor minder stress: geen nieuwe omgeving/routine, geen kennelleven, geen andere voeding, de normale zorg van de hond blijft doorgaan.

- Grondige screening van de adoptanten

- Elke hond wordt door ons persoonlijk naar hun nieuwe thuis gebracht.

- Ook na adoptie staan wij steeds klaar voor hulp en advies omtrent de adoptiehond.

 

Voorwaarden:

- De hond verblijft in België.

- De huidige eigenaar is zich ervan bewust dat er geen termijn kan gezet worden op de herplaatsing. De hond dient bij de eigenaar te verblijven tot er een nieuwe thuis is gevonden.

- De hond moet plaatsbaar zijn. Er mag geen sprake zijn van (niet trainbare) agressie tov mensen, dit betekent dat er een gedragstest wordt afgenomen door één van onze gedragstherapeuten. Indien hieruit blijkt dat de hond niet verantwoord herplaatst kan worden, zal SCSP de hond niet aannemen. Eventuele agressie tov andere dieren is een raseigenschap van powerbreeds, hierop worden geen honden geweigerd.

- Indien er probleemgedrag aanwezig is welke de adoptie kansen verkleinen, bent u bereid onze tips en advies op te volgen.

- U kan en wil zich verplaatsen tot één van onze locaties (Herent, Langdorp, Putte) voor de afname van de gedragstest, kennismakingen en adoptie.

- Kennismakingen met kandidaten en andere honden gebeuren steeds onder onze begeleiding.

- De honden worden door ons persoonlijk naar hun nieuwe adoptiegezin gebracht.

- De hond moet volledig in orde zijn met een Europees paspoort, geregistreerde chip en volledige vaccinaties (ook kennelhoest). Bij het aanmelden van uw hond vragen wij ook om het medisch verslag van uw dierenarts toe te voegen.

- De afstandsbijdrage bedraagt €95 en dient betaald te worden bij het intake gesprek.

 

Uw hond aanmelden voor herplaatsing kan door het formulier in te vullen: https://docs.google.com/forms/d/1-ATZrTW5swimouB6JK-tlm3JLQeqRrNVXY9lmfxEBew/edit?pli=1

Om te garanderen dat we voldoende tijd in al onze honden kunnen steken, zullen we maar een beperkt aantal tegelijk kunnen begeleiden. Uw hond wordt na het invullen van bovenstaand formulier automatisch op onze wachtlijst geplaatst. Zodra deze aan de beurt is om de herplaatsingsprocedure op te starten nemen wij met u contact op. Gelieve te laten weten als u hond is aangemeld, maar een herplaatsing niet meer nodig is. Zo houden we onze wachtlijst up to date.